Geen producten (0)

Natuurlijk ecologisch

Natuurlijk ecologisch

Keim is anders dan andere verfmerken. De basis van Keim mineraalverf bestaat namelijk geheel uit natuurlijke grondstoffen. De verf is opgebouwd uit bindmiddel (vloeibaar kalisilikaat), minerale vulstoffen en kleurpigmenten. De verftechniek zorgt er voor dat de verf ‘verkeimd’ met de ondergrond. Er ontstaat een vaste en minerale verbinding van de verf met de ondergrond. Deze ondergrond kan gemaakt zijn van verschillende materialen (bijvoorbeeld pleisterwerk, beton, baksteen, natuursteen). Dit unieke karakter van de verf brengt een groot aantal voordelen met zich mee.

Voor het milieu
De Keim verven bestaan uit minerale stoffen uit het aardrijk. Ze zijn dus 100% milieuvriendelijk zowel in productie als in gebruik. De verven bevatten geen oplosmiddelen. Het oplosmiddel van Keim is namelijk water. Ook is de verf bestand tegen luchtvervuiling. Het vekiezelde oppervlak kan niet aangetast worden door zure regen zoals zwavelzuur. De Keim verven branden niet, doordat de verflagen niet branden ontstaan er bij brand dus ook geen giftige gassen of uitstoot.

Voor jezelf
Wil je gezond bouwen en wonen? Kies dan een van de verven van Keim. De verven zijn onschadelijk voor verwerkers van de verf. Zo kun je altijd op een veilige manier gaan klussen. Ook zorgt de zuiver anorganische opbouw van de verf dat condens wordt vermeden en dus de groei van bacteriën en schimmels onmogelijk is. De ondergrond blijft ademen door de hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Deze twee factoren samen geven een garantie voor een gezonde leefomgeving.

En verder…
De verf is verkrijgbaar in meer dan 270 historische en natuursteen kleuren verkrijgbaar. Doordat de verf goed tegen UV straling kan en daarom niet verkleurd kan deze jaren later nog overgeschilderd worden in dezelfde kleur. KEIM mineraalverven hebben een microkristallijne structuur. Daardoor worden licht- en warmte stralen goed gereflecteerd. Dus ook scheurvorming wordt tegengegaan. Op zoek naar een natuurlijke verf met een duurzaam karakter? Kijk dan eens rond in ons assortiment.