Geen producten (0)

Het voorjaar komt eraan, een goed moment om buiten te gaan schilderen…

Het voorjaar komt eraan, een goed moment om buiten te gaan schilderen…

De lente is in aantocht. De tijd dat het zonnetje weer steeds vaker doorbreekt en de ramen en deuren weer steeds vaker open staan. De eerste zonnestraaltjes lekker meepakken vanuit je tuin, maar toch valt het je dan op dat je schilderwerk buiten wel wat aandacht kan gebruiken. Eerder schreven we al een blog over de positieve eigenschappen van Keim verf voor buiten en samen met deze tips ga je meteen aan de slag!

Bedenk een plan en weet waar je het voor doet
Of het nu gaat om een nieuw oppervlak wat geschilderd moet worden of om een oppervlak dat toe is aan een onderhoudsbeurt. Bedenk een plan voordat je begint. Bedenk wat je wilt en welk product daar het beste bij past. Een goed onderhouden woning of gebouw geeft niet alleen voldoening, maar zorgt ook voor een hogere waarde van je bezit. Mocht je niet zeker weten welke verf het beste bij jouw wensen past, neem dan vrijblijvend contact met mineraalverf.nl op.

Houd rekening met weersomstandigheden
In ons land veranderd het weer nog al eens, ook in het voorjaar. Een gevarieerde temperatuur en neerslag zorgen er wel voor dat iedereen die aan de slag gaat met Keim hier wel rekening mee moet houden.

Vocht:
Ook in het voorjaar komt het nog weleens voor dat het in Nederland regent. Vooral met de bewerking van houten oppervlakken moet je hier rekening mee houden. Als het houtwerk aan de buitenzijde van het huis in slechte conditie verkeerde en het hout vochtig is, moet dit eerst de kans krijgen goed te drogen. Wanneer nat hout wordt afgesloten met de verf, zal de verflaag gaan bladderen omdat het vocht een uitweg zoekt. Dit is dus jammer van de inspanningen en de gebruikte producten.

Hitte:
Hoe warmer het buiten wordt, hoe vervelender het wordt om je bezit eens goed onder handen te nemen. Ook later in de zomer de begroeiing al hoger, wat het misschien ook lastiger maakt om alles te bereiken. In het voorjaar liggen de temperaturen vaak lager en is het aangenaam om aan de slag te gaan. Niet uitstellen, maar beginnen dus!

Kou:
Nog een reden om in het voorjaar aan de slag te gaan is dat de grootste (vries)kou dan in ieder geval voorbij is. Bij het schilderen met vorst blijft de verf veel langer nat en kan zelfs bevriezen.

Genoeg is genoeg
Ga buiten altijd spaarzaam te werk met je plamuur en verf. Liefst zo min mogelijk en altijd met dunnen laagjes. Houtwerk ‘werkt’ altijd en te ruime hoeveelheden plamuur kunnen de werking in hout niet aan. Deze lagen zullen anders vroeg of laat loskomen, zodat er scheurtjes in de laklaag zullen ontstaan. Hier kan het vocht weer door in het hout trekken.

Investeer in verf
Goede producten zijn enorm belangrijk. Investeer daarom altijd in goede verf, zoals Keim. Eenmaal je huis in de KEIM, dan kun je zelf na jaren nog moeiteloos bijwerken zonder keurverschil. KEIM verf is zo ontwikkeld dat weersomstandigheden en UV- straling de kleur niet aantasten. Ook geeft Keim 20 jaar kleurgarantie als enige verfleverancier.

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen graag verder.