Geen producten (0)

Waterdampdoorlaatbaarheid van 99%!

Waterdampdoorlaatbaarheid van 99%!

Keim verven hebben de hoogst haalbare waterdampdoorlaatbaarheid. Wat is waterdampdoorlaatbaarheid en waarom is het belangrijk?

Waarom is een hoge waterdampdoorlaatbaarheid belangrijk?

Door de in de regel hogere kamertemperatuur  in Nederland ten opzichte van de lagere buitentemperatuur ontstaat een dampspanningverschil, dat zich door diffusie in evenwicht moet brengen. Een afwerking buitenshuis mag de waterdamp van binnenshuis niet tegenhouden, omdat hij anders weggedrukt zou worden. Op dat moment gaan er namelijk luchtbellen vormen. Afwerkingen buitenshuis moeten daarom waterdampdoorlatend zijn. De waterdampdoorlatende producten van Keim zijn ook zeer geschikt voor gescheurde pleisterwerken.

De hoge waterdampdoorlaatbaarheid van de Keim producten garandeert dat de vochtigheid in de ondergrond ongehinderd naar buiten kan verdampen. Er kunnen dgeen vochtconcentraties ontstaan tussen verflaag en ondergrond, die kunnen leiden tot afbladderen en scheurvorming. De ondergrond blijft gezond. Het ademend vermogen van de ondergrond blijft volledig gehandhaafd.

Beste garantie tegen schade

In combinatie met de geringe wateropname biedt dit de beste bescherming tegen water- en vorstschade. Tevens zijn de verven niet gevoelig voor de vorming van algen en schimmels door de hoge alkaliteit in combinatie met de snelle oppervlaktedroging door minder dauwvocht aan het oppervlak.