Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

CALCMAT Kaleimortel 25KG

€ 89,99 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1-2 werkdagen
Specificaties
Productcode vkcalcmat
Productcode leverancier vkcalcmat
Omschrijving

25KG CALCMAT KM Kaleimortel op basis van natuurlijk hydraulische kalk

1. Productomschrijving
CALCMAT KM is een kalei- of slemmortel op basis van zuivere, natuurlijk hydraulische kalk (NHL 3,5 CE, volgens EN 459-1) en hoogwaardige gezeefde zanden. Door de unieke product eigenschappen zijn deze mortels met name geschikt voor toepassing in de restauratie. Maar ook toepassing in renovatie en moderne nieuwbouw staat garant voor een damp-open en vochtregulerende afwerking met een authentieke uitstraling.

2. Toepassingsgebied

CALCMAT KM is geschikt voor gebruik op gemetselde ondergronden zoals cellenbeton, betonsteen, baksteen, puimsteen maar ook op andere minerale ondergronden is toepassing mogelijk.
3. Producteigenschappen
• laat ondergronden ademen
• optimale vochthuishouding
• lage E-modulus (zeer taai)
• uitstekende hechting
• eenvoudig en makkelijk te verwerken Technische Kenmerken (DIN EN 998-1)
• Korrelgrootte : 0 – 0,35 mm
• Soortelijke massa : 1,24 g/cm³
• W/P factor : 0,20
• Drukvastheid : 1,5 – 5,0 N/mm²
• Brandklasse : A 1
• Diffusieweerstandsgetal μ : 10

4.Verwerking
Voorbereiding De ondergrond moet stevig, draagkrachtig, schoon, stofvrij en enigszins zuigend zijn. Ondergrond voorbevochtigen, (matvochtig). Vers metselwerk dient minimaal 4 weken oud te zijn.

Applicatie Watertoevoeging: ca. 180 – 230 ml/kg (5,4 – 6,9 ltr per zak van 30 kg). CALCMAT KM aanmaken in een kwastbare consistentie met behulp van een langzaam draaiende spindel. Aangemaakte mortel met behulp van een blokkwast in twee lagen aanbrengen. De aantrekkende mortel kan met een natte kwast nabehandeld worden. Afhankelijk van de ruwheid van de ondergrond kan de mortel ook met een spaan worden aangebracht waarna hij met een blokkwast wordt gemodelleerd. De mortel dient dan met minder water te worden aangemaakt. De mortel kan, bij grote oppervlakken, ook met behulp van een mortelpomp aangebracht worden. Hierbij wordt de mortel ma applicatie met een blokkwast nabehandeld. Droogtijd tussen de lagen is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. In de praktijk kan men het beste de tweede laag na een dag aanbrengen. CALCMAT KM moet voor het opstijven verwerkt zijn. Al afgebonden materiaal mag niet opnieuw opgemengd worden.

Verbruik 1,2 kg/m² per mm laagdikte

Verwerkingscondities : Omgeving- en ondergrondtemperatuur tussen +5°C en 30°C aanhouden tijdens applicatie en droging van de mortel. Niet in direct zonlicht werken of op door de zon opgewarmde ondergronden.

De behandelde oppervlakken tijdens en na de applicatie tegen wind en regen beschermen. Bij binnengebruik dient de behandelde ruimte met beleid te worden verwarmd zodat een te snelle droging wordt voorkomen (scheurvorming, verlies aan sterkte, activering van zouten etc.)

Nabehandeling Gedurende 1 tot 2 dagen na applicatie de mortel regelmatig besproeien met water teneinde een goede hydratatie van de mortel te bevorderen.

Overschilderen Overschilderbaar met KEIM Purkristalat, KEIM Granital, KEIM Soldalan, KEIM Quarzil voor buiten en KEIM Biosil, KEIM Ecosil, KEIM Optil voor binnen.

Reiniging van Gereedschap Direct na gebruik met water reinigen.

5.Verpakking 25 kg zak

6.Opslag 12 maanden houdbaar mits droog en beschermd opgeslagen.

De brochure van Keim Kaleimortels kunt u hier: downloaden