Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Keim Silanprimer

€ 74,99 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1-2 werkdagen
Omschrijving

Keim Silanprimer

Keim Silanprimer is een primer en hydrofobeer middel op basis van silicaat. Deze is voor de voorbehandeling van sterk zuigende minerale ondergronden. Keim Silanprimer maakt muren met zware waterbelasting of poreuze vochtgevoelige ondergronden waterafstotend.  Daarnaast is Keim Silanprimer geschikt als Primer voor poreuze ondergronden. Die u daarna met een ander Keim product zoals Keim Soldalan, Keim Granital of Keim Royalan afwerkt. Keim Silanprimer voor het waterafstotend maken van muren en als hechtprimer.

Toepassingsgebied

Met de KEIM Silaanprimer kunnen gebouwdelen met een zware waterbelasting of vochtgevoelige minerale, poreuze bouw ondergronden – aanvullend op de verftechnische maatregelen –  aterafwijzend worden gehydrofobeerd. Gebouwdelen met een zware waterbelasting zijn bv. westgevels in hoogbouw (winddruk), gebouwen gesitueerd kustklasse I of eilanden, bruggen, horizontale of licht hellende vlakken. ochtgevoelige ondergronden zijn bijvoorbeeld gescheurd pleisterwerk, cellenbeton, baksteen- of kalkzandsteen metselwerk  sulfaathoudend), natuursteen met ijzerhoudende bruinverkleuringen, kwalitatief slechte betonvlakken.

Eigenschappen

Keim Silanprimer dringt in de poriën en eventuele haarscheurtjes van een minerale ondergrond. Na het verdampen van het oplosmiddel hecht de primer zich aan de poriënwand en vormt na tijdige overschildering met een Keim verfsyteem haar waterwerende eigenschap. De poriën blijven wel open zodat de waterdampdoorlaatbaarheid behouden blijft. KEIM Silanprimer is kleurloos.

Verwerking
De ondergrond moet draagkrachtig, droog, niet verkrijtend, schoon, stof en vetvrij zijn. los zittende lagen lagen verwijderen. Eventuele aanwezige sinterhuid verwijderen.

Aanbrengen met een zachte borstel. Houd er rekening mee dat de omgevingtemratuur boven de 5 graden is. Na 15 minuten na behandeling overschilderbaar.

Verbruik
Dit varieert er en is afhankelijk van de ondergrond.

  • Beton : 0,2-0,3 ltr/m2,
  • Pleisterwerk: 0,4-0,6 ltr.m2,
  • Cellenbeton: 0,6-0,8 ltr/m2,
  • Zandsteen: 0,4-0,6 ltr/m2,
  • Baksteen: 0,4-0,6ltr/m2,
  • Kalkzandsteen 0,3-0,5 ltr/m2.

De aangegeven verbruiken zijn richtgetallen. Exacte hoeveelheden kunnen eventueel op het project middels een proefvlak worden bepaald

 

Reiniging van gereedschap

Na de werkzaamheden met spiritus of benzine.

 

Verpakking

5 en  25 liter (jerry)cans.

 

Opslag

KEIM Silaanprimer is 12 maanden houdbaar mits koel en droog opgeslagen. Het product tegen hitte en directe zon beschermen. Aangebroken verpakkingen dienen zorgvuldig weer te worden gesloten. Eventuele vochtinwerking op het product is absoluut te vermijden.

Ook interessant

€ 93,99
€ 101,99